Nu twee jaar geleden maakte ik een bedrijfsreportage voor D.O.W. Hydrauliek, een fabrikant en leverancier van hydraulische systemen en machinecomponenten in Enschede en Denekamp. De foto’s staan nog steeds verspreid over hun website, die op dat moment een flinke opknapbeurt kreeg van mijn opdrachtgever Paul Kouwen.

Wat ik me nog goed herinner is de grote variëteit aan producten, van grote en kleine cilinders, tot aggregaten en diverse buizen. In Denekamp stond een enorme machine om die buizen te kunnen buigen. Ook staat me bij dat de directeur in eerste instantie niet zo happig was op het tonen van medewerkers op de foto’s. Ik heb hem kunnen overtuigen dit toch toe te laten en achteraf zie ik veel van die foto’s met mensen terug op de vernieuwde website. Waarom ik dit als fotograaf zo belangrijk vind in de presentatie van een bedrijf aan de buitenwereld leg ik uit in dit blog.

Hier is een kleine greep uit de foto’s, waarop natuurlijk ook close-ups van de producten niet ontbreken. Een oplettend oog herkent een van de figuranten 😉.