Portret op locatie

Zakelijke portretten op locatie zijn een belangrijk deel van Gijs’ werk als fotograaf. Voor vele nationale redacties van vakbladen en tijdschriften gaat hij vanuit Enschede en Drenthe op pad om professionals vast te leggen in hun natuurlijke werkomgeving, of juist op een verrassende plek die het verhaal achter de foto versterkt. Ook een videoportret behoort tot de mogelijkheden!
“Als eindredacteur zet ik Gijs met regelmaat in als freelancefotograaf voor zeer diverse opdrachten. Hij werkt snel, denkt mee, en levert producten van hoge kwaliteit. Intussen is onze relatie zo goed opgebouwd dat er van mijn kant zeer weinig aansturing nodig is. Ik kan hem met een gerust hart inzetten, wetende dat ik op tijd de foto’s krijg waar ik om gevraagd heb.”

Eindredacteur, een nationale wetenschapspublicatie

Werkwijze bij portretfotografie op locatie

Lichtgebruik bij portretten

Denk je dat je locatie geen goed licht heeft voor mooie portretfoto’s? Maak je geen zorgen! Gijs beheerst zijn mobiele flitsset zodanig dat hij het licht helemaal naar zijn hand kan zetten om op elke locatie een professioneel portret te kunnen maken. Soms hoeft het bestaande licht slechts een klein beetje aangevuld te worden om tot een sfeervolle maar sprankelende portretfoto te komen. In andere situaties bereikt Gijs een spannend en filmisch resultaat door de flitsers juist de overhand te geven. Het is maar net waar de context van de foto’s om vraagt!

Gijs stelt je op je gemak

De mensen met enige ervaring als fotomodel die in Gijs’ hele carrière voor zijn lens zijn verschenen, zijn te tellen op één hand! Voor de meesten is het poseren voor een portretfoto nieuw en zelfs een beetje spannend. Gijs is er desondanks ten volle van overtuigd dat van iedere persoon een mooie foto te maken is. Hoe? Dat is bij iedere persoon verschillend en dat voelt Gijs haarfijn aan. De een voelt zich op zijn/haar gemak als de fotograaf veel aanwijzingen geeft, de ander wordt juist ontspannen bij een vrijere aanpak. De ene persoon komt los als Gijs even de tijd neemt om de magie te laten ontstaan en de drukke CEO is juist blij verrast als het portret na een paar minuten al klaar is!

Informeer over een portret op locatie

Of stuur een mail naar gijs@gijsvofoto.nl