Videoreportage

Bewegend beeld is sterk in opkomst en ook hierin zit Gijs niet stil! Hij maakte al bedrijfsvideo’s bij meerdere firma’s en ondernemers in Enschede en ook een aftermovie van je evenement behoort tot zijn mogelijkheden.

De kwaliteit van het geluid is vaak een ondergeschoven kindje bij videoproducties, maar met Gijs’ ervaring als muziekproducer klinkt jouw bedrijfsvideo kraakhelder en goed verstaanbaar.

Werkwijze bij videoproducties

Voorbereiding van een videoshoot

Als voorbereiding op een bedrijfsvideo is het prettig om te overleggen met een communicatiemedewerker van uw bedrijf. Met hem of haar bespreekt Gijs wat een passend vorm voor de film zou kunnen zijn. Wordt het een interview met een of meerdere medewerkers met daar omheen mooie shots van de werkzaamheden? Of vormen sfeerbeelden de basis en is gesproken tekst wellicht geheel overbodig? Is de locatie goed opgeruimd en schoon en ligt er geen vertrouwelijke technologie te slingeren? Op veel van dit soort vragen wil Gijs graag een antwoord voordat het filmen begint. Toch lopen dingen in de praktijk toch vaak iets anders. Goede planning mag een spontane ingeving niet in de weg staan, toch?

Lichtgebruik bij het filmen

Net als bij zijn fotografie heeft Gijs bij het maken van video’s beschikking over zijn eigen licht. Hoewel het hier gaat om continulicht in plaats van flitslicht, is het principe hetzelfde. Met LED-licht kan Gijs het bestaande licht op de locatie aanvullen, zodat de geïnterviewde, het product of de machine flatteus in beeld komt en er mooi uitspringt. Zo werkt de professionele stijl die Gijs zo kenmerkend maakt als fotograaf ook door in zijn video’s!

Verhalend filmen

Tijdens het maken van de videobeelden op locatie houdt Gijs de verhaallijn goed in de gaten. Niet alleen wat betreft de tekst die gesproken wordt, maar ook in de beelden zelf. De shots die deel uitmaken van een bedrijfsvideo worden zelden in dezelfde volgorde geschoten als dat ze worden gemonteerd. Dat betekent dat Gijs de geloofwaardigheid van die beoogde chronologie tijdens het filmen goed moet bewaken. Hij zorgt bovendien voor een geschikt openingsshot is en een passend einde.

Op een cursus van ervaren documentairemakers uit de Hilversumse mediawereld heeft Gijs de fijne kneepjes van het monteren geleerd. De overgangen in zijn video’s zijn zo vloeiend, doordat hij tijdens het filmen al rekening houdt met mogelijke snijmomenten en die in de nabewerking op de frame nauwkeurig uitvoert.

Videogeluid

Het belang van goed geluid wordt vaak onderschat door fotografen die zich wagen aan videoproducties. Gijs weet dat een helder en duidelijk geluid het verschil kan maken tussen een video die helemaal wordt uitgekeken of juist wordt weggeklikt. Voor het vastleggen van spraak en (gewenst) omgevingsgeluid op locatie beschikt Gijs over verschillende draadloze microfoons waarmee hij zonder de noodzaak voor een extern geluidspersoon een goed resultaat kan bereiken. In de nabewerking is hij dankzij zijn ervaring als muziekproducer in staat op storend achtergrondgeluid weg te filteren en de dialoog door middel van compressietechnieken op een gelijkmatig volume te brengen. Voor de achtergrondmuziek beschikt hij over een grote rechtenvrije catalogus, waaruit hij met veel gevoel en ervaring de juiste muziek bij het thema en tempo van de video kan kiezen.

Informeer over een videoshoot

Of stuur een mail naar gijs@gijsvofoto.nl