Enkele hoogtepunten uit 2021 op het gebied van videoproducties

Vroeg in 2021 maakten enkele apparatuur-upgrades me het makkelijker om dynamische beelden te maken voor mijn videoproducties. En gelukkig mocht ik die vaardigheden meteen volop in de praktijk brengen met educatieve video’s voor o.a. LioniX International en TPRC in Enschede.

Veel video’s die ik maak gaan over zeer technische onderwerpen. De uitdaging is dan om het in korte tijd begrijpelijk uit te leggen. ‘Korte tijd’ en ‘begrijpelijk’ zijn dan vaak relatieve begrippen. Waar het om draait is het voor de doelgroep van de video onderhoudend en leerzaam te maken. Die kernwaarden bewaak ik continu tijdens de productie, vanaf het eerste overleg over de opzet van de video tot en met de montage.

Maar iedere keer blijkt weer dat de ondersteuning en organisatie vanuit het bedrijf zelf van cruciaal belang is voor het succes van de video. Bij TPRC, waarvoor ik meerdere lange features maakte, regelde Esther van der Veen – Brummelhuis het samenbrengen van mensen, producten en machines en hield steeds in de gaten of we de juiste boodschap vertelden. Bij LioniX stond Tom Horner niet alleen aan de basis van de planning en het script, maar ontpopte zich ook als een uitstekend presentator! En uiteraard verdienen ook de andere deelnemers en mensen achter de schermen een groot compliment. Oordeel zelf hoe wij het gedaan hebben.

Vraag Gijs voor een videoreportage over jouw bedrijf of technologie!