Vaarwel, letter T!

Velen hebben mij misschien wel eens zien zeulen met deze massief houten letter T, op de universiteit, een industrieterrein elders in Twente of de heuvel van Golgotha. Alsof mijn fotoapparatuur nog niet zwaar genoeg is! Wat was het doel van deze kruisgang? En waarom staat het beeld nu op het punt in de container gegooid te worden?

Fotorubriek Technostarter

De T staat voor Technostarter, oftewel een technologisch start-up-bedrijf. Voor de gelijknamige rubriek in Technisch Weekblad plaatste ik de T in mijn portretten van technologiebedrijven in Enschede en Hengelo. Omdat mijn collega’s Sam Rentmeester en Bart van Overbeeke hetzelfde deden in respectievelijk Delft en Eindhoven, kwam er een bepaalde lijn in onze foto’s, ondanks dat ze door een andere fotograaf gemaakt werden. Per koerier werd het sierlijk gevormde blok hout bij mij in Enschede bezorgd.

Enkele tientallen bedrijven in Twente verschenen voor mijn lens, waarvan ik er een drietal uitlicht. 4Silence ontwikkelt slimme verborgen akoestische systemen die verkeerslawaai op de weg sterk reduceren. Uiteraard wilde ik die verkeersdrukte en -beweging vangen in de foto. Gable Systems houdt zich bezig met de ontwikkeling van revalidatierobots, een gebied waar Twente toonaangevend is. Triboform, die ik van een tweemansbedrijf heb zien groeien tot een grotere groep, ontwikkelt software voor de simulatie van wrijving in de productie van metalen onderdelen.

Aan al het moois…

Aan de meeste rubrieken in kranten en tijdschriften komt echter een eind en dit lot was ook de Technostarter beschoren. En zo stond de letter T werkeloos bij me in huis. Zou de rubriek nog terugkeren? Zou de redactie weer een koerier sturen om hem op te halen? Na een telefoontje van mijn kant gaf de hoofdredacteur toestemming om de T naar de stort te brengen. Vaarwel T! Ik zal nog vaak aan je denken, maar mijn rug is blij dat hij van je af is.