Aftermovie Technologiedagen Twente

Net als bij het vastleggen van het evenement De Nieuwe Publieke Manager werd ook bij de Technologiedagen Twente in Rijssen van mij gevraagd om zowel fotografie te verzorgen als te filmen voor een aftermovie.

Planning is alles

Dit is een grote uitdaging, want terwijl het programma van de dag zich ontvouwt, moet ik zorgen dat ik voor beide media voldoende beeldmateriaal verzamel. Bij het maken van een video is planning nog belangrijker dan bij fotografie. Zo moet ik bijvoorbeeld de hoeken waaruit ik film zo afstemmen dat de shots goed samen te monteren zijn tot een logisch verhaal. Een van de manieren om dat te doen is het respecteren van de 180-gradenregel. Als je bijvoorbeeld bij het filmen van een spreker en het publiek ‘over de as gaat’, dan is het in de montage niet duidelijk dat ze bij elkaar horen. De beslissing voor een bepaald standpunt voor een shot kan dus ook gevolgen hebben voor je opties bij latere shots.

Slimme videomontage

Als eenmansoperatie werk ik meestal maar met een videocamera. De illusie van meerdere camerahoeken en -perspectieven creƫer ik met slimme montage (en het schieten van beelden om die slimme montage mogelijk te maken). Er zitten in deze video een paar snedes die feitelijk niet kloppen, maar die zo vloeiend zijn dat ze je brein foppen. Kan je ze ontdekken?

Meer zien?

Benieuwd naar andere videoproducties van mijn hand? Bekijk ze op mijn website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *