Een tijd van gaan

De Universiteit Twente, een belangrijke opdrachtgever van me, is een aanbesteding gestart voor nagenoeg alle fotografie die voor haar media gebruikt wordt. Aan deze aanbesteding doe ik niet mee. Hierdoor komt per 1 oktober 2018 abrupt en nogal onceremonieel een einde aan mijn lange en hechte verbintenis met de UT als freelancefotograaf. De mensen met wie ik jarenlang heel fijn heb samengewerkt wil ik hartelijk bedanken voor de mooie tijd! Ik hoop jullie nog vaak tegen te komen.

De belangrijkste reden dat ik niet mee doe met de aanbesteding is dat me geen mogelijkheid werd geboden om het tarief te noemen dat ik vind passen bij mijn diensten. Terwijl mijn werk steeds efficiƫnter en van constantere kwaliteit is geworden, kon ik er via de aanbesteding financieel alleen maar op achteruit gaan. Dit is voor mij geen motiverende en duurzame basis voor een verdere samenwerking.