Tandwielen zijn in beweging!

Gelukkig nieuwjaar, beste lezers!

2013 was een succesvol jaar voor mijn onderneming, maar het voelt wel steeds alsof de fotografiebusiness onder zware druk staat. Als fotograaf verlies je je snel in de waan van de dag; het uitvoeren van relatief korte foto-opdrachten, facturen schrijven en je omzet in de gaten houden. Zo nu en dan vraagt er iemand aan me of ik wel eens vrij werk maak. Eigenlijk is dat al jaren niet meer het geval. Zelfs mijn nu twee jaar oude expositie van sportportretten bestond geheel uit werk gemaakt in opdracht!

Deze vakantie ben ik anders tegen vrij werk aan gaan kijken. Waar ik het eerst beschouwde als onbetaald “gehobby” waarvoor ik de tijd en het geld niet kon missen, bekruipt me nu het gevoel dat het een wezenlijk onderdeel kan zijn van mijn verdere ontwikkeling als fotograaf. Daarom heb ik het goede voornemen om dit jaar (en daarna!) wat eigen projectjes op te starten waar vroeg of laat een nieuwe expositie uit zal rollen.

Mijn ideeën lopen uiteen van foto’s van onderwerpen waarmee ik mijn carrière wellicht in een bepaalde richting kan duwen, tot conceptueel werk en/of beeld dat gebruikt kan worden bij mijn muziekproject Heliophile. Vorig jaar heb ik al een aantal keer met succes ideeën en concepten weten te vangen in foto’s en dat vond ik een erg leuke en spannende nieuwe richting in mijn ontwikkeling. Ik ga niet over een nacht ijs, dus verwacht niet morgen al resultaat, maar de tandwielen zijn in beweging!

Legotandwielen
Deze foto heb ik bedacht om de ontwikkeling van technisch talent onder schoolkinderen uit te beelden