Hallo wereld!

Dag beste bezoekers!

Vanavond schrijf ik mijn allereerste blogberichten! En hoewel dit weblog al wel online staat, is hij nog niet gelinkt vanaf mijn fotowebsite. Dat maak ik later deze week nog wel in orde. Ik had niet gedacht dat ik dit nu al aan het typen zou zijn. Deze blogsoftware heet WordPress en is een open source project. Dat houdt meestal in dat het voor een niet-nerd niet zo maar aan de praat te krijgen is. De spreuk “code is po√ęzie” die de WordPress website siert biedt wat dat betreft weinig geruststelling. Maar ik had het in no time werkend! Misschien ben ik toch iets meer nerd dan ik zelf wil toegeven :). En het betekent natuurlijk dat de mensen van WordPress gewoon prima werk leveren.

Naast deze huishoudelijke mededeling heb ik meteen al een van mijn journalistieke artikelen op het blog gezet. Voor de techneuten onder ons! Maar niet-techneuten hoeven dit weblog niet te mijden, want er zal nog veel lichtere kost volgen. Bijvoorbeeld leuke dingen die ik meemaak tijdens mijn werk, tips voor medefotografen en -ondernemers, etc. Als je op de hoogte wilt blijven schijn je je te kunnen abonneren op dit weblog. Maar hoe dat werkt dat heb ik nog niet zo goed door. Als jij het wel weet, laat me het dan even weten in een reactie op dit bericht!

Edit, met dank aan Janita: onderaan de pagina staat “Fotograaf in Enschede is proudly powered by WordPress Entries (RSS) and Comments (RSS)”. Als je hierop klikt krijg je het weblog te zien in een formaat dat geschikt is voor weergave in een e-mailprogramma als Outlook. In Outlook kan je bij het mapje ‘RSS Feeds’ een abonnement op deze pagina toevoegen door de URL (https://www.gijsvofoto.nl/weblog/feed/) op te geven. Nieuwe berichten die ik op het weblog schrijf komen dan automatisch in de vorm van mailtjes binnen in die RSS Feeds map.

2 thoughts on “Hallo wereld!

 1. Hi Gijs,

  Great to see you publishing online! I’ll visit your site more often. By the way, great work on Saturday.

 2. Hee Gijs,

  Bezoekers kunnen zich abonneren op de RSS feed, zie de link onder aan deze pagina of type /rss achter de url. Dit kun je dan doen via de subscribe link in de browser, of in je email client zodat het direct in je inbox terecht komt.
  Succes!

  Groeten,
  Janita

Comments are closed.